Eirik Wekre – en offiser og trollmann

Eirik Wekre

Etter å ha lest ferdig «Trollmannens læregutt» er jeg rett og slett nysgjerrig på, en for meg ukjent  forfatter og hiver meg over tastaturet.

Eirik Wekre født 14. januar 1966 i Oslo, har jobbet som etterretnings- og sikkerhetsoffiser i Forsvaret. Han er utdannet økonom og har erfaring fra konsulentselskap, meglerhus, bank i inn -og utland. På toppen av det hele har han skrevet 6 bøker siden 2005. Det står det respekt av!

I 2005 debuterte Wekre som krimforfatter med «Spill uten regler»

I 2006 kom «Terbovens liste»

I 2008 fikk han sitt store gjennombrudd med thrilleren «Operasjon Snøhvit» (solgt ca 30 000 eks i Norge) Det danske filmselskapet  Zentropa har kjøpt opsjon på filmrettighetene til de tre Operasjon bøkene.

I 2009 kom boken «Operasjon Isbjørn».

I 2010 kom siste bok i serien «Operasjon Høye Nord»

I 2012 rett i forkant av fredspris nominasjonen kom Eirik Wekres seneste bok «Trollmannens læregutt» handlingen er lagt til dagene før prisutdelingen.

Han blir omtalt som vår nye thrillerkonge. Scenarioet fra hans siste krimbok blir med ett til virkelighet, når Nobel komiteens valg på fjorårets fredspris falt på EU. Kan forfatteren rett og slett være synsk? I et intervju med Dagbladet benekter han dette, men han synes Nobel komiteen har gjort det eneste fornuftige. «Komiteen har vist evne til å overraske tidligere. Obama var en stor overraskelse.» sier han. Av den grunn spekulerte altså forfatteren i om ikke EU ville bli et overraskende og fornuftig valg. Selv mener han at ingen andre kandidater når EU til anklene og deres arbeid for økonomisk vekst og stabilitet har bidratt sterkt til fred gjennom seks tiår.

Oslo er byen Wekre vokste opp i og som han selv mener han kan skrive troverdig om, men trekker gjerne inn større internasjonale perspektiver i sine bøker. Forfatterens agenda er å skrive spennende samtids krim  samtidig som han ønsker å få leseren til å tenke over aktuelle problemstillinger.  Bestialske drap er ikke hans «greie».  Da er det bedre med gode historier og plott som har litt «scwung» over seg.

Eirik W. krimoppskrifter

Tungt kriminelt miljø på Nordstrand

Eirik Wekre er bosatt på Holtet og i området rundt Nordstrand «fant» han frem til 5 andre suksessfulle krim forfattere  Ettersom alle skrev krim og var nesten-naboer, var ikke veien lang til å danne en uoffisiell underavdeling til Rivertonklubben.

Medlemmene av den glade krimklubben er:

Eirik Wekre (47)-bosatt på Holtet – Bøker (se ovenfor)

Birger Baug (43)-bosatt på Holtet – Bøker: Straff(2008), Paradis Tapt(2009), Død Sjel(2012)

Asle Skredderberget (40)-bosatt på Nordstrand – Bøker: Metallmyk(2010)

Eystein Hanssen (47)-bosatt på Nordstrand – Bøker: De ingen savner(2010), Giftstrøm(2011) og Triangel(2012)

Knut Lindh (61)-bosatt på Munkerud/Nordstrand – Bøker: Østenfor VG og vestenfor Blindern(1984), Blomster og blod(1999), Leiv Eriksson: Oppdagelsen av Amerika(2000), Leiv Eriksson oppdager Amerika(2004), Adolf Hitler: Blod og ære(2006), Bokmål-nynorsk skolebok(2009), Når den døde våkner(2009), Barack Obama: Veien til Det hvite hus(2009), Bokmål-nynorsk ordbok(2010), Blodsbrødre(2010), Muhammed: Kriger og profet(2012)

Tom Egeland (53)-bosatt på Ljabru/Nordstrand – Bøker: Stien mot fortiden(ny tittel 2006: Ragnarok)(1988), Skyggelandet(1993), Trollspeilet(1997), Sirkelens ende(2001), Andebrettet(2004), Ulvenatten(2005), Paktens voktere(2007), Piken i speilet(2007), Lucifers evangelium(2009), Fedrenes løgner(2010), Nostradamus Testamente(2012)

To ganger i året møtes guttene for en øl, enten på Egons eller hjemme hos Eirik Wekre. Her deler de alt fra mat, strikke – og mordoppskrifter. Samtidig avkrefter den «glade krim-klubben» at de driver med høytlesning fra egne bøker, men de diskuterer fag, frustrasjoner og gleder knyttet til forlagene, samt markedsføring og boksalg. En stor del av jobben som forfatter er å markedsføre egne bøker. Stadig vekk legges det ut på signingsferd til store og små bokhandlere. En viktig ting er at bokhandlere, sentre og forlag gjør et godt forarbeid her, hvis ikke blir man sittende som en apekatt på utstilling. Forfatterne er enige om at man fort blir opphengt i salgstall, men at det viktigste er å skrive en god bok.

Ikke alle diskusjoner er like seriøse, det hender også at skravla går livlig rundt temaet skjærer som bråker og stjeler søppel, folk som kjører på rødt lys i Abildsøkrysset og en nabo med hønsegård og en irriterende hane. Slike sammenkomster og historie-delinger blir det tydeligvis god krim av, for alle seks har planer om bokutgivelse i 2013.

1. Hvem er du?

Jeg er mange forskjellige, avhengig av situasjon og humør, men med en kjerne av hel ved.

2. Hvorfor skriver du?

Jeg er vel en drømmer, med god fantasi og får et kick av leserresponsen.

3. Hvilken bok er den beste du har skrevet?

«Operasjon Snøhvit»

4. Hva skriver du nå?

En ny krim, en slags oppfølger til «Trollmannens læregutt»

5. Hva drømmer du om?

Evig harmoni – helt uoppnåelig, selvsagt

Om Unni Steinsholt

Jeg er en voksen jente fra Nøtterøy som er over gjennomsnittet interessert i bøker. Har utgitt bok på Lulu - "Midtlivskrise" - 65 sider. Er bøkene spennende nok, leser jeg alt jeg kommer over.(Som sagt altetende) Krim ligger dog uten tvil mitt hjerte nærmest. Av mine kjæreste forfattere kan jeg nevne: Umberto Eco, Ken Folett, John Grisham, Gabriel G. Marquez, Cecilia Samartin, Jørn L. Horst , Tom Egeland.....og mange, mange andre.
Pin It

Kommentarer er lukket.