Krimdebut fra forfatterne bak 26 Beck-filmer

Springflo_hd_imageDen første boken om Olivia Rönning og Tom Stilton lover godt for fremtiden!

En kald måneskinns kveld i 1987 begås et sadistisk mord på en ung gravid kvinne. Hun graves ned i en grop på en strand på Nord-Koster rett før springfloen kommer. Bare hodet er synlig, og vannet stiger raskt. De tre skyldige blir sett av en liten gutt som varsler foreldrene sine. Men kvinnens liv lar seg ikke redde, og mordetterforskeren Tom Stilton lykkes ikke med å identifisere henne, han finner ikke noe motiv og gjerningsmennene er som sunket i jorden. Saken forblir uløst.

Over 15 år senere får etterforsker Stilton, via en annen utforskning, en ny innfallsvinkel på saken. Men samtidig begynner hans psykiske helse å skrante og etter en opprivende skilsmisse mister han helt fotfeste i verden.

Mye senere, i 2011, får politistudent Olivia Rönning i oppgave å skrive om den uløste strandsaken. Hun finner ut så mye hun kan via gamle kilder, med vanskeligste blir å finne Tom Stilton, som den gang ledet etterforskningen, men han er som sunket i jorden. Samtidig blir en gruppe hjemløse i Stockholm utsatt for blind vold som filmes og legges ut på nett. Mange tråder samles i en forrykende fortelling som byr på overraskelser og en uventet slutt.

Forfatterne:

Cilla Börjlind er, sammen med sin mann Rolf Börjlind, en av Sveriges mest erfarne manusforfattere. De står blant annet bak de kritikerroste tv-seriene Graven (2004) og Morden (2009), som fikk svært god kritikk av både kritikerer og tv-tittere. De har også skrevet manus til en mengde Beckfilmer (26) og nå sist filmatiseringen av Arne Dahls A-gruppenserie. Paret har også skrevet material til Tv-serier som Lorry og Rederiet. Rolf Börjlind har også skrevet filmmanus og fått en Guldbagge for manuset til filmen Yrrol.

 

Utdrag fra boken kan du lese HER

Om Jane Landberg

Jeg har særdeles stor interesse for mat og elsker å bake kaker. Jeg er veldig interessert i bøker med nytt innhold og alternative områder innen litteraturen. Har mangeårig erfaring fra administrasjon og ledelse i bank, eiendomsmarkedet og restaurantbransjen.
Pin It

Kommentarer er lukket.