Flink pike

Tittel: Flink pike Flink pike

Forfatter: Gillian Flynn

Origininaltittel: Gone Girl

Oversatt av Stian Omland

Utgitt på Font Forlag 2013

Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

IBSN:9788242156181

Jeg ville kjent igjen hodet hennes hvor som helst. Og det som er inni. Jeg tenker på det også: sinnet hennes. Hjernen, alle kveilene, og tankene som piler gjennom kveilene som raske, frenetiske tusenbein. Som et barn forestiller jeg meg at jeg åpner skallen hennes, vikler ut hjernen og gransker den i forsøk på å fange og holde fast tankene hennes. Hva tenker du, Amy? Jeg har stilt spørsmålet flere ganger enn noe annet i løpet av ekteskapet vårt, riktignok ikke høyt og riktignok ikke til den som kunne svare. Antakelig samler slike spørsmål seg opp som mørke skyer over ethvert ekteskap: Hva tenker du? Hvordan har du det? Hvem er du? Hva har vi gjort mot hverandre? Hva kommer vi til å gjøre?

 

Nick og Amy Dunne har levd det perfekte liv. I motsetning til, etter deres egen mening, alle andre ektepar har de et bekymringsløst liv der de ikke lar seg fange av hverdagens og det vanlige ekteskapelige trivialiteter – som å bebreide den ene for å gjøre ting på egenhånd, men istedet innse at ikke alle har de samme preferanser og tillate at den andre er annerledes.

Når de begge mister jobbene sine i New York, og foreldrene til Nick blir syke, flytter de tilbake til Nicks lille konkursrammede hjemby – Amy blir hjemmeværende og Nick starter bar sammen med sin søster, Go.

RitaleserDiggLitt1På deres femte bryllupsdag forsvinner Amy. Lille, søte, perfekte Amy som er utgangspunkt for foreldrenes tidligere bokseriesuksess «Fabelaktige Amy». Som alltid blir ektemannen politiets mistenkte. .Nick bedyrer at han er uskyldig, men får stadig større problemer med å forklare den bekymringsløse oppførselen sin, den forhøyede livsforsikringen, stadig nye løgner og mistenkelige utflukter.

 

Dette er boken med stor B! Bedre enn dette blir det rett og slett ikke. Når jeg trodde at jeg hadde lest så mange bøker at jeg hadde sett alt – dukker Gillian Flynn opp med et plot, en intrige og med så mange overraskende twister at jeg ble helt andpusten. Flynn har lagt ut cliffhanger etter cliffhanger (og det helt uten at det blir overdrevent) som gjorde at jeg bare måtte lese litt til før jeg la fra meg boka for kvelden, og den var det første jeg tok tak i morgenen etter – da etter at jeg hadde tenkt i hodet mitt gjennom natta hvordan det hele hang sammen! For det er helt tydelig at i denne boka er ingenting som det i utgangspunktet kan synes.

 

Pin It

Kommentarer er lukket.